top of page

Копірайтер Banda та його трек про Укрзалізницю

Оновлено: 21 трав. 2023 р.

В той самий час, як відкрилася Залізна крамниця, в соціальних мережах з’явилася пісня про Укрзалізницю, яка одразу стала хітом та розлетілася по рілс усіх фанатів подорожей залізницею. Про трек нам розповів автор – Влад Вакулін.


Влад, копірайтер у креативній агенції Banda та засновник проекту pansionat


Ще навесні 2022 року я зловив себе на ідеї написати щось про вокзал чи Укрзалізницю. В той час багато українців вимушено виїздили зі своїх міст і залізничні сполучення стали справжнім шляхом порятунку для великої кількості людей. Для мене великим захопленням служили самі залізничники і їхні щоденні уже буденні подвиги. Просто виконуючи свою роботу, вони рятували і давали надію на життя. Словом, це все надихало на дуже глибоку рефлексію. Відправною точкою стали привітання на День залізничника, коли нагадали і наголосили про подвиги працівників УЗ. Тоді, мовою класика, я сказав собі: «Пора!», і сів писати трек.


Мій проект має назву pansionat. Це іронічна ностальгія за моментами дитинства, коли ми з сім’єю відпочивали у пансіонатах. Це проста буденність, за якою чомусь приємно сумувати. Трек про залізницю – також про ностальгію, яку відчуваєш, згадуючи подорожі: про звуки, людей, запах чистої постелі, та, звісно, чайочок в підскляннику.


У трек я вмістив всі свої асоціації з Укрзалізницею. Це звукова подорож, яка респектує всім залізничникам за їх сміливість, враховуючи колорит подорожі в УЗ. Впевнений, що кожен пасажир відчує, про що я писав.


Зйомка кліпу відбувалася на телефон. Для нього не потрібно було особливих умов окрім везіння. Я живу біля залізної дороги, і вночі, коли район засинає — чути «тудух-тудух». Тому знімали все за моїм домом. Реквізиту також не потрібно було багато. Правда, футболку з таблом Залізної крамниці я виловлював не один день. Далі залишалося зловити момент, коли проїжджав потяг, і в нас це вийшло!


Тож, шановні пасажири, продовжується посадка на поїзд: Україна — Перемога. Щасливої дороги та приємного прослуховування!

bottom of page